16 de jul. 2013

Rodajoc!

Benvolguts pares i mares!
Com tots sabeu, demà anem a passar el dia a la Devesa de Girona juntament amb el casal de l'Annexa i farem el Rodajoc. Aquí teniu una explicació perquè sapigueu en què consisteix.

Rodajoc, jocs d’avui, d’ahir i de sempre. 
Jocs sense fronteres

El projecte Rodajoc que realitzarem els Casals de l’Annexa j.p , Marta Mata i la Ludoteca “El Racó Màgic” de Girona pretén la recuperació i practica de diferents jocs tradicionals . Intenta que la pluralitat ens enriqueixi, que les diferències no ens separin sinó que ens apropin a través del coneixement dels altres.

El joc és una eina que ens ajuda a aconseguir els nostre objectiu de comprendre i respectar les diferents cultures en les que es troba immersa la societat. Per ell sol és motivant i divertit, és un codi universal, és un punt en comú de tots els infants de qualsevol lloc o cultura de procedència, crea un espai privilegiat per compartir

El Rodajoc és, un treball basat en el coneixement de la cultura de jocs dels diferents indrets amb la intenció de fer ciutadans més justos i respectuosos amb les cultures que formen la nostra societat. 

La filosofia del Rodajoc també es basa en utilitzar els espais públics de la ciutat com a lloc de trobada, de joc, d’esbarjo... dels nens i nenes. L’activitat vol fomentar la seva utilització però sempre des d’una actitud de respecte. Per aquest motiu la jornada es realitzarà a la zona de La Devesa de Girona . 

Objectius :
  • Donar a conèixer i practicar diferents jocs tradicionals d'ahir i d'avui.
  • Potenciar els elements d’integració que té el joc
  • Procurarem que els nens juguin pel plaer de fer-ho, intentant no buscar-hi sempre una raó o resultat final.
  • Crearem diferents espais de joc per tal d'intentar satisfer les necessitats de tots, fent que cada nen se senti a gust jugant en tot moment.
  • Afavorir el procés de socialització dels infants tot estimulant les normes bàsiques de convivència ( compartir, esperar el seu torn, no fer mal als altres... mitjançant els jocs... )
  • Procurar que els nens juguin pel plaer de fer-ho, a través de jocs que ells hauran proposat o que nosaltres els proposarem.